© 2010-2015 Fundacja Humanites
by AureliaRydge26
Strona główna › Działy › Dyskusja ogólna › Kawiarenka › Zakupy z dziećmi.
Zakupy z dziećmi to nie lada sztuka. Zawsze kosztuje to wiele zdrowia i ….. . Ustalanie przed wyjściem co ma być kupione. A i tak na miejscu okazuje się, że ustalenia ustaleniami a koszyku jest więcej niż planowalismy. Pozostają zakupy na telefon? Internet z dowozem? Jednak czasami trzeba wyjść i samej wlasnoręcznie zrobić zakupy. Dzieci zostawić pod opieką?
Ja robie zakupy bez dzieci 😉
Wielokrotnie widać w sklepach jak rodzice wkładają dzieci do wózka w miejsce gdzie składa się towar /zakupy/. Właśnie nie na rozkładane miejsce /tyłem do jazdy/ tylko tam gdzie kładziemy towar. Zdarzył mi się kilka razy powiedzieć o tym incydencie dział obsługi klienta. Jednak z marnym skutkiem. Wychodzi na to, że wolą nie zadzierać z klientami.
W każdym centrum handlowym jest miejsce gdzie dzieci mogą się bawić. Zostawiam tam dzieci na godzinę. Są w takim wieku, że jeszcze można je tam zostawić.
A może zakupy na telefon?
A może przez internet?:cheer:
Jest coś gorszego od zakupów z dziećmi. Zakupy z żoną / narzeczoną, dziewczyną/ Tragedia. Koszmar nie wiem czy jest coś gorszego? Wole chyba zakupy z dzieciakami. 🙂
Przed Mikołajem, jedyna okazja aby zrobić zakupy bez dzieci.
Już wolę na zakupy zabrać męża. Wiem, że nie będzie tak marudził jak dzieci. Ostatecznie posadzę go w kawiarni przy kawie i wrócę za 3h.
A ja robię zakupy z synem i jakoś sobie radzimy. Na szczęście jest dzieckiem, które się nie awanturuje i daje się z nim ustalić, że kupujemy jedną rzecz.
Czasami jest też tak, że on wkłada różne dziwne rzeczy do koszyka, ale ja niepostrzeżenie wyjmuje je i odkładam na półkę 😉 na szczęście jeszcze nie zauważa takich rzeczy 😉
Wiadomo, czasem trzeba wyjść do sklepu bo nie wszystko można kupić przez internet ale mimo wszystko uważam, że sklepy internetowe to doskonałe rozwiązanie dla rodziców..Jakość produktów jest coraz wyższa a wybór coraz większy, ja korzystam regularnie. Nawet produkty spożywcze jak ryby kupuję czasem przez internet np. przed swiętami, to znacznie ułatwia sprawę!
Wiadomo, czasem trzeba wyjść do sklepu bo nie wszystko można kupić przez internet ale mimo wszystko uważam, że sklepy internetowe to doskonałe rozwiązanie dla rodziców..Jakość produktów jest coraz wyższa a wybór coraz większy, ja korzystam regularnie. Nawet produkty spożywcze jak ryby kupuję czasem przez internet np. przed swiętami, to znacznie ułatwia sprawę!
Mnie też Internet ratuje skórę. Raz tylko kupowałam z córką prezent urodzinowy dla jej koleżanki. Efekt ? Dwie kupione lalki, bo moja Nicole uparła się, że musi mieć taką samą. Teraz często podarunki kupuje w sieci, poprzez sklep z gadżetami czy prezentami.
Dzieci zostawić pod opieką?
Ja w sytuacjach kryzysowych korzystam z opiekunki:) Z pomocą zawsze przychodzi mi http://www.emcare.pl/ według mnie najlepsza firma w pomorskim zrzeszająca doświadczonych oraz solidnych opiekunów. Jak wyjeżdżamy w delegację z mężem to tylko tam zamawiamy opiekę nad naszym skarbem:)
Ja mam ten komfort, że dzieci zostawiam pod opieką tesciów lub męża i sama kupuję na oko-zazwyczaj mi się udaję wcelować w rozmiar a jesli nie to jestem taka trochę domowa krawcową więc jakos sobie radzę.
Zakupy z dziećmi zdecydowanie nie są komfortowym zjawiskiem i powiem więcej-teoria mojego męża jakoby na zakupach z dziećmi traciło się mniej pieniedzy jest zdecydowanie prawdziwa, szybciej przestaję mieć energie i kupuję szybko tylko to co potrzebne i istotne:) Jest to metoda!
styczeń, 2021
Brak wydarzeń
Mamrodzine.pl to portal integrujący rodziców, wychowawców, ekspertów oraz instytucje mające wiedzę i doświadczenie w obszarze wsparcia współczesnej rodziny w zakresie budowania więzi rodzinnych i wychowania dzieci, ale także w sytuacjach kryzysowych, których może doświadczać rodzina.
504-14-47-84
© 2010-2015 Fundacja Humanites
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.