© 2010-2015 Fundacja Humanites
by anuquku
Strona główna › Działy › Dyskusja ogólna › Kawiarenka › Sex
Małżeństwo zabija sex? Koniec życia intymnego.
Sex?? A co to takiego?? Gdyby nie „kolega” z pracy to juz bym zapomniała o sexie.
Seks jest jak gra w brydża: jeśli nie masz dobrego partnera, to musisz mieć przynajmniej dobrą rękę. W Allen B)
Sex w małżeństwie????? A raczej jego brak. Tak można to ująć. Taki problem ma mnóstwo małżeństw. Poszukać kochanki? Kochanka? To rutyna?
Może jakieś urozmaicenie? Trójkącik? Wymiana partnerów:)
Różne miejsca?
Kreatywność?
Fajna sprawa 🙂
I potrzebna w życiu:)
Pozdrowienia dla Woody Allena
Wydaje mi się, że samo małżeństwo nie. Prędzej ciąża moim zdaniem. Przynajmniej u nas tak było, ale na szczęście nie na jakoś długo. Jednak ostatnio oglądałam Rozmowy w Toku i zdarza się, że kobiety się zrażą i już nie chcą się kochać. Ja tam uważam, że na wszystko jest sposób. Głównie wg mnie skutecznym jest odmiana. Np. jakaś sexy bielizna czy gadżety potrafią na prawdę wiele zdziałać. My w Internecie zamawiamy już jakiś czas, co chwila coś nowego i nie możemy narzekać na nudę 🙂
A jeśli nie zadziałają sposoby, o których pisze mamapaulinki, to zawsze można pójść na terapię dla par, albo nawet do seksuologa. Moim zdaniem to nic wstydliwego, zresztą, przecież wcale nie musimy się tym chwalić wszem i wobec. Sama miałam kiedyś zamiar wybrać się z partnerem na taką terapię: http://psychoterapia-kielczyk.pl/seksuolog/
Słyszałam wiele dobrych opinii o nich, zresztą, chodziłam tam w innej sprawie. Na szczęście jakoś udało nam się dojść do porozumienia bez terapii.
Wydaje mi się, że obie strony muszą zaangażować się w poprawienie ich współżycia. Może warto byłoby zastosować jakieś inne metody pieszczot, np. takie jak petting http://seksbeztabu.info/petting/ albo jeszcze coś innego. To mogłoby pozwolić na nowo się do siebie zbliżyć.
A to nie jest kwestia partnera, poziomu zaangażowania i dbałości o siebie? Jestem 5 lat po ślubie, i absultnie się nie zgadzam, jakoby małżeństwo zabijało sex. Wręcz przeciwnie, daje więcej możliwości 😉
styczeń, 2021
Brak wydarzeń
Mamrodzine.pl to portal integrujący rodziców, wychowawców, ekspertów oraz instytucje mające wiedzę i doświadczenie w obszarze wsparcia współczesnej rodziny w zakresie budowania więzi rodzinnych i wychowania dzieci, ale także w sytuacjach kryzysowych, których może doświadczać rodzina.
504-14-47-84
© 2010-2015 Fundacja Humanites
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.