© 2010-2015 Fundacja Humanites
by Beata Lubomska
Strona główna › Działy › Dyskusja ogólna › Kawiarenka › Obozy i kolonie – wakacje!
Tagged: domki nad Jeziorem Żywieckim, Hotel Odys
Zbliżają się wakacje, czy ktoś z Małopolski ma doświadczenia z koloniami dla małych dzieci (7-8 lat)? Szukamy miłej, dobrej atmosfery, dobrej opieki, ciekawego programu. Dziękuję z góry za Wasze posty. Pozdrowienia gorące, Beata.
Artystyczne półkolonie dla najmłodszych
Kalimby, bębny oceaniczne, czy dzwonki wietrzne – to tylko niektóre niezwykłe instrumenty, na których będzie można nauczyć się grać podczas artystycznych półkolonii. Podczas wakacji na Uniwersytecie Papieskim przy ul. Bernardyńskiej 3 w Krakowie, dzieci będą mogły uczestniczyć w
warsztatach artystycznych – muzykalnych, teatralnych i plastycznych. Organizatorami są KARIMBA Warsztaty teatralne – arteterapia oraz TWÓRCZYDŁO Pracownia Twórczego Rozwoju.
Warsztaty artystyczne rozwijają możliwości twórcze dziecka i jego wrażliwość. Zabawa może stać się elementem terapii z dziećmi i przede wszystkim przynieść im radość oraz satysfakcję z własnej pracy. Podczas artystycznych półkolonii organizowanych na Uniwersytecie Papieskim przy ul. Bernardyńskiej 3 w Krakowie, dzieci nauczą się pracy zespołowej, odkryją własne talenty, poznają różne techniki gry teatralnej, pantomimę oraz stworzą scenografię i muzykę z wykorzystaniem niezwykłych instrumentów.
Artystyczne półkolonie skierowane są do dzieci w wieku 7 – 12 lat, które lubią malować, rzeźbić czy bawić się w teatr. Opiekę nad dziećmi będzie sprawowała instruktorka teatralna, pedagog z dwunastoletnim doświadczeniem, arteterapeutka, mama dwóch córek w wieku 6 i 10 lat. Półkolonie odbędą się w trzech turnusach: 30.06-4.07, 07.07-11.07 oraz 25.08-29.08, w godz. 8.00 – 17.00. Cena wynosi 390 zł i oprócz niezwykłych zajęć zawiera trzy posiłki. Dla rodzeństwa przysługuje 10% zniżka.
Zapisy na półkolonie artystyczne są możliwe pod numerami tel. 730 369 050, 534 324 000 lub mailowo: artkolonie@gmail.com. Dodatkowo do 30.05.2014r. można zgłosić udział malucha osobiście przy ul. Bernardyńskiej 3.
Witam,
Polecam obozy dla dzieci i młodzieży w ODYSIE w Tresnej nad Jeziorem Żywieckim.
Świetne położenie, bliskość jeziora, lasów, gór, szlaków turystycznych Beskidu Żywieckiego, atrakcje na terenie ośrodka i okolic, sprawdzona kadra instruktorska i smaczne jedzenie oraz wiele, wiele pomysłów na wspaniałą zabawę to mieszanka, która zapewni młodym wczasowiczom prawdziwie aktywny wypoczynek.
Dla dzieci w tym wieku polecam obóz Moja Pierwsza Kolonia.
Założeniem obozu „Moja Pierwsza Kolonia” jest zabawa i wypoczynek połączony z wychowaniem skierowanym na poszerzenie samodzielności dziecka. Uczestnicy kolonii, poprzez gry i zabawy rozwijają umiejętność pracy w grupie, poszerzają horyzonty. Bogata oferta zajęć oparta głównie na zabawie, uczy i rozwija świadomość dziecka, rozwija i sprzyja spontanicznej aktywności fizycznej oraz naucza wielu cennych umiejętności.
To wieloletni organizator kolonii i obozów młodzieżowych. Działa jako Organizator Turystyki na podstawie zezwolenia Wojewody Śląskiego i jest wpisany do Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki województwa Śląskiego pod nr 1647-24. Ich obozy i kolonie są zgłaszane do kuratorium Oświaty w Bielsku-Białej
Tam nikt się nie nudzi, nikt nie zostaje sam, a w miejsce często nadużywanych komputera, konsoli do gier i telewizji pojawiają się zajęcia ćwiczące kondycję, sprawność i budzące zamiłowanie do aktywności na świeżym powietrzu.
Poniżej link na stronkę http://www.hotelodys.pl/obozy/
Pozdrawiam
A ktoś z Was posyłał swoje dzieci z biurem BUT? mają bardzo fajną ofertę, ceny zaskakująco przystępne.
A ja polecam zorganizowanie obozu samemu ale takiego rodzinnegio. Np. spływ kajakowy na 5 dni z nocowaniem w namiotach-sprawa fajna a koszty nizsze:)
Z checia bym dziecku zafundowała taki obuz ale co mam zrobic jak dziecko nie chce??Może poradzicie jak mam przekonać dziecko??Nie jest juz maluszkiem więc powinno sie zaczynać przełamywać.
Zapytaj mamy jego kolegi/koleżanki czy nie chciała by posłać również swojego malucha.. wówczas dzieciakom razem będzie raniej i razem na pewno chętnie pojadą na wspólne wakacje:)
Polecam http://www.bankimo.org.pl/
Ja też mam dobre doświadczenie z Ośrodkiem Wypoczynku Odys. Proponują komfortowe domki, w dwóch wersjach (apartamentowej i standardowej). W ich wnętrzu niczego nie brakuje 🙂 Plusem jest również to, że domki nad Jeziorem Żywieckim są przystosowane dla rodzin z dziećmi – pociechy nie będą się tam nudziły! Są place zabaw i wiele innych atrakcji. I tak, jak wyżej wspominała Monika – ośrodek proponuje fajne obozy dla dzieci i młodzieży. Domki nad Jeziorem Żywieckim
kwiecień, 2021
Brak wydarzeń
Mamrodzine.pl to portal integrujący rodziców, wychowawców, ekspertów oraz instytucje mające wiedzę i doświadczenie w obszarze wsparcia współczesnej rodziny w zakresie budowania więzi rodzinnych i wychowania dzieci, ale także w sytuacjach kryzysowych, których może doświadczać rodzina.
504-14-47-84
© 2010-2015 Fundacja Humanites
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.